Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vådan av att hyra en rullstol

Annons

Att hyra en rullstol av Tierps kommun kan ge möjlighet till en flexiblare tillvaro men ökar också risken att få hemmet utmätt av kronofogden.

Efter att alltid varit överdrivet noga med att betala räkningar, var det med stor förvåning jag läste det hotfulla inkassokravet från Tierps kommun avseende en obetald faktura på 200 kronor plus 160 kronor i inkassoavgift för hyra av min handikappade hustrus rullstol.

Eftersom vi varit hemma hela sommaren är jag till hundra procent säker på att vi aldrig fått någon faktura. I syfte att få gehör för detta faktum och ett tillrättaläggande kontaktades omedelbart Tierps kommun. Kommunen svarade att ”det är er sak att undersöka med posten om inte fakturan kommit.”

Tierps kommun som skickar 2 000 brev i månaden kan inte ha kontroll över posten och kan således inte göra något åt problemet utan slår till med inkasso direkt?

Jag insåg genast att jag var chanslös mot makten i kommunhuset, varför jag av rädsla för betalningsanmärkning betalade räkningen skyndsamt.

Döm om frustrationen och besvikelsen över att som handikappad bli fullständigt tillplattad av Tierps kommun. Dessutom med stor risk för skammen att få oväntat besök av kronofogden, vilket givetvis hade varit fallet om också denna försändelse förkommit. För att inte vara till mer besvär, valde hustrun att avstå rullstolen och möjligheten till den rörelsefrihet det innebär. Hon fick beskedet att det skulle kosta 30 kronor plus faktureringsavgift 11 kronor. Kommunen kom redan dagen efter och hämtade rullstolen, och jag väntar fortfarande på fakturan, inkasso eller Kronofogden.

Det är vid sådana här tillfällen man funderar över om man bor i och och tjänar rätt kommun?

Leif Jansson, Örbyhus

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons