Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valet mellan ideologin och den politiska makten

Annons

Kennet Lutti tycker att Marita Ulvskog är ett bra förstanamn på socialdemokraternas valsedel till EU-parlamentet.Varför då?
När uttryckte Ulvskog någon kritk mot det odemokratiska och nyliberala EU? Inte i dag och inte
i går heller. Jo, när hon var chefredaktör, men inte därefter. Varför har hon inte anslutit sig till de socialdemokratiska
EU-kritikerna och fört kampen mot detta elitbygge tillsammans med Sören Wibe och flera andra riktiga socialdemokrater?
I valet mellan ideologin och att klamra sig fast på den politiska makttoppen valde hon som så många andra i partiet det sistnämnda.
Att en majoritet av de socialdemokratiska medlemmarna och presumtiva väljarna fortfarande är starkt skeptiska mot EU har Lutti alldeles rätt i. Och troligen bara ökar denna skepsis.

För vad är EU med det kommande Lissabonfördraget annat än kapitalets och den fria marknades totalt ohämmade lekplats? Om inte förr borde socialdemokraterna efter att ha sett kapitalets totalt oreglerade frihet i USA ta sig en funderare inför 20 november, då man kommer att stödja Reinfeldt vid undertecknandet av Lissabonfördraget.
För det är ju just denna marknadens otyglade frihet som finns inskriven i Lissbonfördraget. Medborgarna, arbetarna och löntagarna har ingen nåd att vänta sig om fördraget godkännes.

En mätare på Ulvskogs integritet får vi kanske 20 november. Kommer hon att rösta nej, lägga ner sin röst eller helt enkelt utebli?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons