Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till 2000-talet, KD!

/


Svar på KD:s debattartikel 20 februari.

Annons

Innan millenniumskiftet togs det sista och avgörande steget för att fullt ut ge förskola dess rättmätiga plats i det svenska utbildningssystemet. Förskolan fick sin första läroplan. Ett tydligt och viktigt uppdrag att lägga grunden för den första delen av det lärande som fortsätter resten av livet. Som folkpartister vill vi bara välkomna våra Allianskamrater, Kristdemokraterna, in i 2000-talet.

För oss i Folkpartiet är det en självklarhet att barn till föräldrar som är föräldralediga ska ha samma möjligheter och rättigheter, att vara med i verksamheten under veckans alla dagar, som andra barn. Att delta i förskolans verksamhet är inte som ni Kristdemokraterna tycks tro ett tvång utan en möjlighet och en rättighet där varje enskild familj ytterst fattar sina egna beslut.

Att gå Folkpartiet till mötes och ge barn till föräldrar som är föräldralediga rätt till förskola i 25 timmar i veckan är att följa Barnkonventionens krav. Vilket innebär att vi, politiker, i alla beslut eller åtgärder ska ha ett tydligt barnperspektiv.

Helene Åkerlind (FP)

kommunalråd

Per-Åke Fredriksson (FP)

ledamot kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons