Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkomna tillbaka till den viktiga skolan!

/

Annons

Sommarlovet är över för denna gång och Gävles alla elever kommer tillbaka till skolan. Vissa kommer till skolan för första gången och andra elever har redan startat läsåret med extraundervisning i sommarskolan.

Oavsett om det handlar om ett första möte med skolan, en tidigare start eller en återkomst ser Alliansen Gävle utbildning som otroligt viktigt. Och vad vore utbildning utan våra engagerade lärare?

Ni lärare som kommer tillbaka efter sommarlovet är elevernas viktigaste resurs och avgörande för både kvalitén och resultaten i skolan. Ni har förmågan att se till så att varje elev lär sig något nytt varje dag, om rätt förutsättningar ges.

Ett av Alliansen Gävles viktigaste politiska ambitioner är att höja skolresultaten. En viktig förutsättning för detta är att lärare och elever får mer tid tillsammans. Att lärare ges ökade möjligheter att möta varje elev och bättre se vilka åtgärder som behöver tas för att våra elever, oavsett nivå, ska kunna utvecklas så mycket som möjligt. Mer tid tillsammans bidrar också till att lärare och elever får en större chans att skapa gemensamma relationer. En ömsesidig förståelse och kunskapsnyfikenhet ger en ökad chans till utveckling.

Vi behöver göra en hel del för att utveckla och höja skolresultaten. Här ska Alliansen Gävle vara drivande. Tillsammans med pedagoger i skolan och föräldrar ska vi gemensamt arbeta för att göra skillnad. Att då låta lärare få vara lärare är en viktig del i det hela.

Inger KällgrenSawela (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Evelyn Klöverstedt (L)

Ordförande i Utbildningsnämnden

Alliansen Gävle

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons