Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinnet med Wij Trädgårdar fortsätter

Annons

Det har åter varit fullmäktige i Ockelbo kommun. Partipiskorna ven över församlingen och, hör och häpna, man kom till det önskade beslutet avseende Wij trädgårdars fyllning av det svarta hålet. Som grädde på moset verkar det också bli ett nytt torg, knappast efterfrågat av några "vanliga dödliga" i kommunen. Däremot efterfrågas, livligt, meningen med att lägga 5 000 000 kronor på att försvåra parkeringen när man besöker centralorten! Vad gäller själva frågan om Wij så upphör man inte att förvånas över kommunledningens, närmast desperata, försvar för dess existens.

De ekonomiska förutsättningarna är ju väl kända och nu har man kommit på ett sätt att tillföra stiftelsen och dess bolag ytterligare ett antal miljoner genom någon sorts "fejkprojekt" där man anställer 18 personer på diffusa grunder. De personer som avses lär väl kunna få sin eventuella introduktion eller återgång till arbetsmarknaden genom lönebidrag, praktikplatser eller andra, på arbetsmarknaden, vanligt förekommande åtgärder?

Vi jämför gärna med Region Gävleborgs uttalande via Regionrådet Patrik Stenvard:……

- Ockelbo kommun bör fundera över Wij trädgårdar . Det är inte en verksamhet som bär sig själv!

Jag vill bara komplettera med att, det är vi många i kommunen som också har upptäckt. I samma artikel av/om Region Gävleborg så påtalas också att över 80 procent av budget gick enbart till att avlöna personal på Wij! Resten resulterade i att äldreboende fick fyrbenta fårskallar att titta på....utsikten är säkert vackrare än de tvåbenta som beslutade om åtgärden! Det måste bli en förändring på detta, vi kan inte stå och ösa in pengar "med snöskyffel" i en verksamhet som till och med tidigare partners överger med motiveringen att det är inte ett projekt längre! Kommunledningen måste släppa sin "kosta vad det kosta vill"-mentalitet och inse att, det gick inte, nu släpper vi det här och räddar vad som räddas kan! Vi kan i alla fall rädda kommande utgiftsmiljoner. Att fortsätta som nu kan bara generera ytterligare absurda kostnader, tuta och kör så ligger vi 12-15 miljoner back om några år i stället för de nuvarande 7-8. Dessutom har, utöver ovanstående, hela denna apparat resulterat i en anmälan till Förvaltningsrätten för avgörande.

Den rent fantastiska tillgången för kommunen har ju inte heller på ett nöjaktigt sätt vederlagts av kommunledningen. Nej, ta er i kragen, bit i det sura äpplet, se sanningen i vitögat, släpp prestigen, lägg ner!

Per Olof Lundin (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons