Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns trafikvettet vid Norrsätraskolan?

Klockan är cirka 7.45 då jag och mitt barn som nyss börjat 6-årsklass ska ta vår dagliga cykeltur till Norrsätraskolan. Eller rättare sagt, jag går och mitt barn cyklar. Det färgglada pärlbandet av gående och cyklande skolbarn (många utan cykelhjälm – föräldrar, skärp er!) blir tätare och längre längs Tallbacksvägen. Även biltrafiken ökar morgnar och eftermiddagar då det är lämning och hämtning. Men, var finns trafikvettet hos dessa bilister?

Annons

Många kör som biltjuvar, lämnar inte företräde för barnen när de ska över gatan vid ”kurvan” vid skolan där de flesta barnen går över plus att många kör in på cykelvägen som går in längs skolans område! Vid infarten till området finns en skylt mot bil/mopedtrafik men lik förbannat är det full trafik efter denna smala, barntäta gång/cykelväg. Endast genomfart säger skylten, alltså endast för taxi/skolskjuts och dylikt men

inte

för bekväma föräldrar som ska lämna sina barn på skolan. Vad måste hända för att ni ska förstå att förbudet mot biltrafik är för våra barns säkerhet?

Frågan är: kan kommunen göra något åt detta? Som till exempel att göra ett övergångsställe vid ”kurvan” även om vägen är avsmalnande och mer ”säker”? Att vid infarten från Tallbacksvägen/Älgstigen göra en avspärrning så bilarna inte kan köra in på skolans område? För leveranser/taxi/skolskjuts finns möjlighet att komma in på området via Skogsfruvägen och därmed ta en säkrare väg då de inte behöver åka förbi förskolan och lågstadiet.

Det måste finnas fler föräldrar som har reagerat på trafiksituationen vid Norrsätraskolan och säkert vid många fler skolor.

Och hur tänker ni föräldrar som låter era barn cykla utan hjälm? Jag personligen tycker det är tragiskt att det måste finnas en lag om cykelhjälm på barn under 15 år när sunda förnuftet säger att barn är mjuka och bilar är hårda och att det gäller våra barns liv! Det måste alltså till en politikerbestämd lag på att vi har skyldighet att skydda våra barn! Det är väl en självklarhet!

Önskar gärna respons från politiker, kommun och/eller skola angående detta.

Orolig, förbannad och ansvarstagande mamma

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons