Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår plan för ett starkare Sverige

Annons

Sverige ska vara ett starkt land som håller ihop. Tyvärr ser vi nu en utveckling där utanförskapet växer. Det drabbar alla.

 Om några år väntas en miljon människor leva i utanförskap med arbetslöshet och bidragsberoende. Moderaterna kommer aldrig acceptera ett samhälle, en arbetsmarknad eller en skola som inte håller ihop. Samhället ska aldrig överge tilliten och tryggheten.

 Sverige ska fungera och då krävs en plan. En plan för att alla ska kunna växa och komma till sin rätt, men där vi också ställer krav att alla ska bidra efter bästa förmåga. Moderaterna presenterade därför i helgen en plan för ett starkare Sverige.

 1. Ansvar för ekonomin med minskade bidragskostnader. Moderaterna vill säkra starka finanser. Då måste vi strama åt i bidragssystemen. Sverige kan inte låna för att täcka kostnaderna för flyktingkrisens effekter. Bidrag måste i större utsträckning knytas till permanent uppehållstillstånd eller jobb. Vi kan heller inte ha dyra arbetsmarknadsåtgärder som inte leder till arbete.

 2. Nolltolerans mot dåliga skolor. Vägen in i samhället börjar i skolan. Sverige ska ha nolltolerans mot skolor som inte ger elever tillräckliga kunskaper. Sådana skolor ska kunna tas över av Skolverket eller stängas ned. Vi vill även ha en timmes mer undervisning per dag, eftersom varje timme räknas. Lärare ska få mer tid till att vara just lärare och behöver få större befogenheter för ordning och reda i klassrummen.

 3. Arbete och ansträngning ska alltid löna sig. Det måste bli mer lönsamt att arbeta, därför behövs förstajobbet-avdraget. Fler ska även få möjlighet att lära sig jobbet på jobbet genom en förstajobbet-anställning.

 4. Tillväxt i hela Sverige. För att skapa jobb och tillväxt krävs det att man kan bygga, bo, resa, transportera och ha trygg tillgång till energi. Byggande bör vara ett riksintresse och den hotade kärnkraften kan inte stängas eftersom industrin behöver energi.

 5. Trygghet att lita på. Sverige ska vara ett tryggt land att leva i – för alla. Men i landets utanförskapsområden begås grova våldsbrott och människor känner sig otrygga. Därför behövs 2000 fler poliser och hårdare straff för de som angriper polis och annan blåljuspersonal.

 Sverige ska vara ett av världens bästa samhällen att leva i och vårt land ska hålla ihop. Därför behövs en plan för ett starkare Sverige.

Tomas Tobé (M)

partisekreterare

Ulf Kristersson (M)

ekonomisk-politisk talesperson (M)

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons