Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför kom inte Arbetarbladet?

Annons

Kulturkvällarna på Engeltofta bjöd förutom Brita Plancks fantastiska utbud av artister, även på en mångsidig konstutställning.

Tio konstnärer visade sina alster. Men inget som helst omnämnande i våra tidningar. Jag förstår inte varför.

Flera av våra främsta lokala konstnärer var representerade såsom Gunnar Cyrén – även internationellt känd – Lisen Forslund och Ulla Helenius-Reit. En mycket driven glaskonstnär, Björn Steijner och skämttecknaren Gunilla Dahlgren – mest känd för sina komiska vykort – visade sina verk. Lennart Wallins träskulpturer ute i parken passade perfekt i parkgrönskan. Dessutom Anna-Carin Stenman, Anette Segerberg och en konstnär i tiden Rolfcarlwerner medverkade med sina bilder. Och inte att förglömma en otrolig dockkonstnär med helt underbara dockor i olika situationer. Hennes namn är Maria Åhrén och hon kommer från Vetlanda.

Men ingen kulturskribent dök upp. Varför? Ulla Åleskog

Svar: Det är väldigt, väldigt mycket konst i Gävleborg under somrarna. Vi försöker bevaka så mycket som möjligt, men vi hinner inte med allt. Som på alla arbetsplatser kan det i semestertider olyckligtvis hända att somliga saker hamnar mellan stolarna. Du har naturligtvis rätt i att den här utställningen allra minst skulle ha haft ett omnämnande.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons