Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska vi förklara oss?

Annons

                              

När vi blir bjuden på fest och avstår från att dricka alkohol blir det alltid till att förklara sig varför jag inte dricker alkohol trots att alla vet att det är skadligt att dricka alkohol. Det är ett märkligt förhållande vi svenskar har till de som avstår alkohol medan de som dricker alkohol ses som normala.

Ett liknande förhållande till rimlighet har politikerna när det kommer till invandringspolitiken. Alla vet att den förda politiken både är ett mänskligt och ekonomiskt haveri ändå är det först när du motsätter dig den som du förväntas förklara dig. När vi från Sverigedemokraterna motsätter oss att lägga miljoner och åter miljoner på att ställa i ordning ett boende för ungdomar som söker asyl i Sverige är det vi som ska förklara vårt ställningstagande.

Vi finner det orimligt att det finns outsinliga resurser när det gäller att bygga, investera och anställa åt invandrare och asylsökande men det saknas resurser till att förstärka äldreomsorgen, anställa och uppskatta personalen. Det är falsk matematik att säga att kostnaden är dubbelt så hög att ha platser i andra kommuner än i Sandviken. Tidigare har mottagandet både varit statligt finansierat och en tillgång när övriga partier sjungit sin svanesång kring den misslyckade invandrings- och integrationspolitiken.

När vi tidigare har talat om kostnaderna har vi anklagats för både det ena och det andra. Nu finns plötsligt kostnaderna och i stället ska vi minimera kostnaderna och ändå är det vi som efterfrågas en förklaring till varför vi är emot. Borde det inte rimligtvis vara ni andra politiker som borde förklara er på samma sätt de som dricker sig berusade borde förklara sig i stället för vi som avstår alkoholen?

 Sverigedemokraterna Sandviken

Per Kihlgren (SD)

Oppositionsråd/Gruppledare

Linda Andersson (SD)

KF-Ledamot

Lars Palmér (SD)

KF-Ledamot

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons