Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårt Gävle är en del av ett Europa utan murar

Annons

Stefan Löfven uttryckte den gångna helgen att det är dags att kommunens veto gällande mottagande av ensamkommande flyktingbarn ska tas bort och att alla kommuner solidariskt skall vara med och hjälpa de som behöver det. Vi socialdemokrater i Gävle ställer oss helhjärtat bakom det. Vi ser det som självklart att alla kommuner bör vara med och ta sitt solidariska ansvar. Alla kommuner bör ha en grundsyn att man vill stötta och hjälpa människor på flykt undan krig och förföljelse.

Regeringen är och har varit tydlig i sin ambition, Ylva Johansson skrev i DN 15 Juli ” Alla kommuner måste, utifrån sina förutsättningar, bidra till mottagandet.” Hon betonade också att nyanlända snabbare och lättare skall få tillgång till insatser som underlättar och skyndar på integrationsprocessen och möjligheten att bli en samhällsmedborgare.

Med detta som bakgrund är jag både stolt och glad över att kunna säga att nu tar vi ytterligare ett steg för att hjälpa.  Måndagen 14 september flyttar de första ungdomarna in i våra nya lokaler för Sesam, kommunens hem för ensamkommande barn. Lokalerna som inte bara är större och har fler platser, 32 i jämförelse med de tidigare 14. Det nya boendet ger dessutom utökade möjligheter till studier och fritidsaktiviteter för ungdomarna som inte funnits tidigare.

Här ger vi de boende ungdomarna en arena och förutsättningar att uppfylla sina drömmar och ambitioner. Vi ger dem de första verktygen de behöver på sin väg mot att bli aktiva samhällsmedborgare.

Vårt Gävle och vårt Sverige är en del av ett Europa utan murar, vi är en självklar plats för dem som behöver hjälp. Vi välkomnar alla till vårt solidariska samhälle för vi ser att vi berikas och vi utvecklas av varandra!

Lars Öberg (S)

ordförande Socialnämnden i Gävle

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons