Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem kan befria honom från Matrix?

Annons

På Arbetarbladets debattsida 12 juli ber Lennart Sjögren oss att komma ihåg 1 juli som datumet Sverige blev lite bättre.

Hur kan han tycka att deras så kallade ”reform” har förbättrat landet?

Jag kan inte annat än förvånas över vilken värld han (och den övriga alliansregeringen, för den delen) lever i. För vem kan 3 000 kronor i vårdnadsbidrag i månaden innebära valfrihet? Naturligtvis för dem som har en make med inkomst i nivå med Lennart Sjögrens och socialminister Göran Hägglunds. En sak kan jag hålla med honom om, ”att familjer är olika och har olika behov”.

Min familjs behov är mat och bostad och för detta räcker inte 3 000 kronor i månaden, hur gärna jag än skulle vilja vara hemma med barnen.

Vilka behov har då andra familjer? Kanske har jag missförstått något i reformen eller har jag för höga krav?

Nu ser jag fram emot en tandvårdscheck på minst 1 200 kronor så att jag har råd att gå till tandläkaren för en undersökning och ”har möjlighet att ha friska tänder” men jag misstänker att summan kommer att vara en annan. Det var nog länge sen Hägglund gjorde ett tandläkarbesök.

Vilket århundrade lever kristdemokrater i? Hur kan de tro att ”reformen” ska ge någon som helst valfrihet för dem som inte redan från början hade det?

Sannolikt är syftet med artikeln att få oss att glömma alla försämringar som alliansregeringen har infört. Och då främst försäkringskassans regler angående sjukskrivning som också började gälla 1 juli.

Kanske tror partisekreteraren helt enkelt innerst inne att han verkligen medverkar i något som är bra för alla.

Kan ingen i så fall befria Lennart Sjögren och hans partikamrater från Matrix så att han får en inblick hur det är att leva i den riktiga världen?

En mamma från den riktiga

verkligheten 2008

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons