Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem minns en sallad?

Personer som äter en vegetarisk kost löper sex gånger så stor risk att drabbas av förkrympta hjärnceller, i jämförelse med människor som har kött i sin diet.

Annons

Den slutsatsen drar ett brittiskt forskningsteam efter att ha undersökt 107 människor i åldrarna 61–87, med hjälp av minnestest och scanning av försökspersonernas hjärnor.

Förklaringen sägs vara köttprodukters höga förekomst av vitaminet B12, ett vitamin som är centralt för att hjärnan ska fungera på ett bra sätt.

Flera vegetarianer i undersökningen fick i sig alldeles för lite B12, och drabbades av tillbakagång i vissa hjärnceller.

Viktig information

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons