Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska leta efter din gamla mamma?

Annons

Till våra folkvalda i regering och riksdag: Är det genomtänkt att förstöra hela vårt läns trygghet om det skulle hända något allvarligt, som exempelvis snökaoset i Gävle 1998? Eller om din gamla mamma skulle gå vilse, vem ska då leta efter henne? Polisen har inga resurser att själva leta. Vi talar om 1/56 av vår försvarskostnad och då är det hela kostnaden för att ha ett fungerande hemvärn.

Du vill att den näst mest kostnadseffektiva utbildningsgruppen ska läggas ned för att spara pengar. Det måste finnas bättre sätt.

Som jag förstår har vi samma kostnader i dag som för tio år sedan med den skillnaden att i dag finns det nästan inga regementen och snart inga utbildningsgrupper kvar ute i landet.

Inte förstår jag vart pengarna tar vägen, men ska det sparas så skär då på den administrativa sidan och inte på den delen som finns att tillgå vid snabba insatser typ fågelinfluensan, vilsekomna barn/gamla.

Förstår du allvaret i att det kan ta ett dygn innan man kan driftsätta ett eftersök om vi ska behöva hämta material i Stockholm, om det över huvud taget finns personal som är tränade för sådana ändamål?

Jag förväntar mig inget svar men att du agerar på ett bra sätt är att önska, det vill säga tänk i ett lite vidare perspektiv innan du röstar för att lägga ned Gävleborgsgruppen.

Z

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons