Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behandlas som timvikarier

Annons

Jag har under flera år arbetat heltid inom Omvårdnad Gävle. När det inte längre fanns heltid på min arbetsplats fick jag så kallade resursturer på mitt schema, vilket det är många inom Omvårdnad Gävle som har. Detta innebär att jag får vara ”timmis” med fasta arbetstider, men stå till förfogande att hoppa in var som helst i kommunen där det behövs. Utan någon som helst introduktion ska man hoppa in och ersätta en person på en arbetsplats som man aldrig har varit på och utföra samma arbete som en van och rutinerad person, vilket givetvis är omöjligt och dessutom sänker kvaliteten på vården och omsorgen för omsorgstagaren.

Jag ska vara tillgänglig och anträffbar månadens alla dagar för att personalförsörjningsverksamheten (PFV) när som helst ska kunna ringa och meddela mig var jag ska tjänstgöra på mina resursturer. Det händer inte sällan att jag på mina lediga dagar får ta emot fem till sex telefonsamtal från PFV, där jag får avsätta min lediga tid till att diskutera mina olika arbetsplatser.

Står jag i kassakön på Ica ringer PFV, firar jag min fars 60-årsdag ringer PFV mitt i middagen. Ja, enda sättet att få vara ifred är att stänga av mobilen och därmed inte vara anträffbar alls, ens för de nära och kära som man kanske vill ha kontakt med.

Inte sällan händer det att man blir skickad till flera arbetsplatser under samma arbetspass. Ibland ringer flera olika personer från PFV och bokar mig på olika ställen på mitt arbetspass för att de inte har någon kommunikation med varandra.

Eftersom Omvårdnad Gävle inte har arbete till sina anställda utan använder dem som timvikarier kanske det är dags att börja säga upp folk som blir övertaliga.

Tycker Kommunal att det är rätt att vi fast anställda får springa som timvikarier utan introduktion i hela kommunen? Är det rätt att vi tvingas avsätta våra lediga dagar till att planera vårt arbete utan lön?

Besviken undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons