Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver en ny utrikesminister

Många kommer nog ihåg incidenterna vid Hårsfjärden i början av 1990-talet. Den då allsmäktig Bildt hävdade kategoriskt att dåvarande Sovjetunionen kränkte svenskt territorium.

Annons

I dag, år 2008, hävdar experter att ubåten inte var sovjetisk. Säkerligen, säger experterna, kom ubåten från ett Natoland. Bildt avvisar kategoriskt experternas analyser. Han hånflinar om påståenden som talar mot hans tidigare uttalanden.

I dag, augusti 2008 agerar Bildt igen, den allsmäktiga som står för den enda sanningen. Man häpnar att inte en mer ballanserad beskrivning kan uttalas om situationen i Georgien. Han jämför Ryssland med Tyska riket trots att Ryssland tillsammans med väst befriade världen från Hitler. Han prisar en uppfattning som Nato har. Han har glömt USA:s expansionspolitik i området som innebär stöd till Georgiens diktator. Bildt talar om amerikansk frihet och ser ingen orsak till att Ryssland tvingades försvara sina medborgare i Sydossetien som under ett sekel trakasserat av Georgien med massivt stöd från USA. Hans ignorans över Georgiens anfallskrig mot försvarslösa ossetier är häpnadsväckande. Det är skrämmande att en utrikesminister i det demokratiska landet Sverige inte kan vara mer nyanserad. Hans uppgift är att ställa sig frågan om vad Sveriges befolkning anser. I stället agerar han likt en amerikansk utrikesminister. Han tar flyget dit. Vill karln ha krig. Han stödjer ju ett USA som sopar egna problem under mattan och där knappt 50 procent av befolkning- en röstar fram sina politiker.

Bildt agerande indikerar att demokratiska krafter i Sverige skall agera för att den all- smäktige och icke någonsin ifrågasatte Bildt skall skiljas från sitt ”kall”.

Esbjörn Lundström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons