Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi firar med en sång till livet

När den här insändaren publiceras har USA valt Barack Obama som president. Alla som drömmer om demokrati, rättvisa, fred, bröd och en bättre framtid till våra barn, ska fira segern med en sång till livet.

Annons

Vi demokrater önskar att de mörka tider som världen har upplevt ska sluta. Och regn- bågen kan visa sig vid vår horisont. Och i det här fallet kommer ljuset från en färgad man.

För 200 år sedan såldes färgade människor som slavar som var billigare än hästar.

Färgade personer hade inte en själ. Präster som påstod att färgade människor kunde få en själ som de vita blev mobbade och deras teorier förbjöds. Men människans utveckling kan inte stoppas, tankar om människors lika värde har segrat. Historien är vår och det är folket som skriver historien.

En demokratisk politik måste vara konsekvent och leva enligt deras lärdom. Folk använder våld och vapen och många demokratiska politiker har förlorat sina liv när de var på folkets sida. Under 60-talet blev Kennedy mördad i USA, under 70-talet Salvador Allende, Chiles president, och på 80-talet Olof Palme.

Jag tror på svenska ungdomar. Ni är de som kommer att ta framtiden i era händer och leda vårt land till den bästa utvecklingen och alltid på en demokratisk väg. Ungdomar kan lära sig att vara starka utan att bli aggressiva, att använda talanger med ödmjukhet, att vara modiga och lugna i motgångar, att alltid kämpa för det som är rätt, det som är vackert och det som är sanning liksom alla stora politiker som har en plats i världens historia.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons