Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan inte vänta längre

Vi måste bli bättre på att ta vara på den tillgång det innebär att människor väljer att komma till Sverige och Gävle för att leva sitt liv här.

Annons

Det tar fortfarande alldeles för lång tid för utrikes födda att komma i arbete. Det driver fram ett utanförskap som människor inte ska behöva leva i. Jobb är avgörande för människors frihet och jag är övertygad om att mer kan göras lokalt för att förbättra och underlätta integrationen.

 

För fem år sedan utvärderades integrationsplanen för Gävle kommun, en utvärdering som visade på att lite hade genomförts men mycket återstod. Det slutgiltiga resultatet blev dels att Gävle kommun efter 2009 inte längre har en integrationsplan och att kommunens avdelning för frågorna, Invandrarcentrum, lades ner.   Den styrande majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen lyckades med ett dubbelfel.  De skapade en tillvaro utan tydliga mål, samtidigt som ansvarsfrågan smetades ut på alla. Alla känner vi till historien om att ”Ett viktigt arbete måste utföras, och Alla var övertygad om att Någon skulle göra det.

Vemsomhelst kunde ha gjort det, men Ingen gjorde det, för det var Allas arbete.

Alla tyckte att Vem som helst kunde göra det, men Ingen ansåg att Alla skulle göra det.

Det hela slutade med att Alla skyllde på Någon när Ingen gjorde vad Vem som helst skulle kunna ha gjort.”

 

Vi kan inte vänta längre, vår kommun behöver ett tydligt måldokument. Ett dokument där syftet, målen, ansvaret och resurser ges så att integrationsarbetet i Gävle blir mer än fagra politiska pamfletter. Jag och Folkpartiet i Gävle vill bjuda in dig till att vara med och skapa ett bättre Gävle. Vi välkomnar dig att delta i våra arbetsgrupper, du kan delta på något av våra kommande seminarier, via sociala medier eller brevledes ge oss dina idéer och förslag för att förbättra vår kommuns integrationsarbete. Jag väntar med spänning på ditt engagemang!

Helene Åkerlind (FP)

kommunalråd i opposition

 

 

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons