Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan komma ifrån bytänkandet

Kommuner och landsting har aldrig haft så mycket pengar som nu. Det sa Göran Hägglund i tv och med hans livsåskådning måste man väl tro vad han säger.

Annons

Det förefaller därför lite märkligt att vårt landsting och flera andra planerar att höja skatten för att verksamheten inte går ihop.

Man kan då fråga sig var det röda Gävleborg tagit vägen. De måste ju vara medvetna om att det drabbar låginkomsttagarna liksom beslutet om 100 kronors avgift för ett besök hos distriktssköterskan. Det verkar som om landstingets majoritet har samma uppfattning som oppositionen när det gäller att sätta åt de sämst ställda i samhället.

Eftersom jag nyligen vårdats på sjukhus så blir man lite överraskad då man får vård, bostad, mat och mediciner för 80 kronor dygnet, i proportion till ett besök hos distriktssköterskan som kostar 100 kronor. Ett besök hos henne kan spara mycket pengar för obehövlig vård senare.

Den som följt landstingets verksamhet måste fått klart för sig att det är bypolitiken och partiernas rädsla för att förlora väljare som skapat en stor del av problemen.

Därför är ett radikalt förslag att de två största partierna moderaterna och socialdemokraterna går ihop och tar över ledningen. Då de är ideologiska motpoler kan en kompromiss dem emellan kanske lösa frågan utan skattehöjningar.

Det är väl ett önsketänkande från min sida om att skrota landstingen och ersätta dem med ett statligt sjukvårdsverk som i England där, som jag hört, sjukvården är avgiftsfri.

Då har man en möjlighet att komma ifrån bytänkandet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons