Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste möjliggöra ett tågstopp i Bergby

Annons

Stora Ensos beslut att stänga fabriken i Norr- sundet får negativa konsekvenser för många medborgare i Hamrångebygden. Det vore angeläget att vi alla partier, i stället för att försöka ta billiga partipolitiska poänger, gemensamt satt oss ner för att tillsammans ta fram konkreta åtgärder för att skapa en framtidstro i bygden.

Vid senaste kommunfullmäktige diskuterades en motion om tågstopp i Bergby, skriven av Kenth Lövgren och Krister Jönsson, fp. Om att vi tillsammans bör ta förnyade kontakter med staten och Banverket om tågstopp i Bergby. Med anledning av den situation som nu råder bör vi begära att resurser sätts in som möjliggör ett tågstopp.

Vi bör nu sätta press på staten och Banverket att snarast skapa förutsättningar för goda miljövänliga pendlingsmöjligheter både söderut och norrut. Detta är dessutom viktigt för de företagare som finns eller önskar starta sin verksamhet i Hamrånge- bygden. Denna motion ledde till en intressant debatt i kommunfullmäktige. Prestigen tog dock över sakfrågan. Miljöpartister, socialdemokrater och delar av vänstern ansåg att ett tågstopp inte var högst prioriterat. I stället skulle de arbeta med föreningen Norrtåg för att åstadkomma ett dubbelspår på Ostkustbanan, precis som om det stod i motsatsförhållande till ett tågstopp!

Omröstningen i kommunfullmäktige slutade 32–32, där ordförandens, s, utslagsröst gjorde att inte motionen beviljades. Extra märkligt att miljöpartiet röstade mot motionen eftersom Bodil Ceballos tillsammans med Björn Franksson, m, för drygt ett år sedan krävt tågstopp. Kanske berodde det på att miljöpartiet vid det tillfället inte var i maktens korridorer? Eller att Bodil inte var med på senaste sammanträdet och de övriga hade annan prioritering gällande ett eventuellt tågstopp i Bergby?

Alliansen i Gävle

Kenth Lövgren, fp Björn Franksson, m

Roland Ericsson, c

Lennart Sjögren, kd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons