Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi står upp för alla tjejers och kvinnors rättigheter

Annons

Vi Moderatkvinnor anser att jämställdhet är en självklar frihetsfråga. I Sverige ska alla människor kunna nå sin fulla potential. Den självklara utgångspunkten är att varje individ själv bestämmer översitt liv,sin kropp och sin sexualitet. Ingen ska behöva leva i otrygghet på grund av hot om våld, våld eller hedersförtryck.

Ett framtida Sverige behöver en utökad politik för frihet där både kvinnor och män har förutsättningar att välja det liv de önskar. Ekonomisk självständighet är ett naturligt mål. Att ha frihet och kunna ta ansvar för att försörja sig själv är grunden till jämställdhet.

Vi Moderatkvinnor tror att jämställdhet skapas genom positiva drivkrafter och påverkan av attityder, inte genom tvingande lagstiftning.

Vi tror också att ett samhälle i förändring kräver en modern familjepolitik som levererar individuella och flexibla lösningar.

I dag tjänar, äger och bestämmer kvinnor som grupp fortfarande mindre än män.

Att ändra på det är en mycket viktig frihetsfråga för oss Moderatkvinnor. Vi vill att fler kvinnor ska starta och driva företag. Att bättre ta tillvara idéer är en vinst både för den enskilda och för samhällsekonomin.

Vi vill se ökad valfrihet och mångfald som öppnar upp för ökad kvalitet och ger kvinnor i offentlig sektor större möjlighet att utvecklas.

I över 100 år har Moderatkvinnor verkat för ökad jämställdhet och i dag är vårt arbete lika viktigt.

Vi är tydliga med att de svenska normerna om kvinnans lika värde gäller och vi uppmärksammar alla företeelser som inskränker kvinnors frihet. Vi vill också lyfta upp goda förebilder som kan leda Sverige åt rätt håll. Det är dags för Anna Kinberg Batra att bli Sveriges första kvinnliga statsminister!

Ann-Charlotte Granath (M)

ordförande,

Moderata kvinnor Gävleborg

Linda Elgestad (M)

vice ordförande

Moderata kvinnor Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons