Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tycker också att Ulrika Hörbergs insats är viktig

Svar till insändare om Gävle Handikappteater (Arbetarbladet 7 november).
Gävle kommun genom Kultur & Fritid har sedan 1994 bidragit till Föreningen Gävle Handikappteater och genom det till Ulrika Hörberg och hennes mycket engagerade arbete.

Annons

Under senare år har stödet uppgått till 500 000 kronor per år, vilket kan tyckas lite men är betydligt mer än vad de flesta andra ideella föreningar i kommunen får. Kultur & Fritid och Gävle Handikappteater har ett treårigt avtal om detta från 2007 till 2009 så föreningen vet att de har 500 000 kronor varje år, vilket gör det lättare att planera verksamheten.

Ulrikas arbete med handikappteatern är mycket betydelsefullt i kommunen och vi håller fullständigt med om att hennes insats är viktig. Vi har dock inom Kultur & Fritid begränsad ekonomi när det gäller stödet till föreningar som är över 400 stycken i Gävle.

När det gäller de 80 000 kronor- na handlar det om att Ulrika Hörberg och föreningens kassör Eva Nälsén träffade mig för en tid sedan och pratade om föreningens verksamhet, ekonomi och framtid. De berättade då att de hade överskridit budgeten på 500 000 kronor för 2009 och undrade om det fanns möjlighet att få ett extra tillskott på 80 000 kronor i slutet av året. Jag förklarade då att det förmodligen inte skulle vara möjligt eftersom vi inom Kultur & Fritid fördelar ut de pengar vi har för stöd till föreningar och inte har någon extra pott. Jag tog på mig uppgiften att ändå gå igenom vår budget och få bekräftat från förvaltningen om vi hade/inte hade några extra pengar att ge. Jag berättade sedan för Ulrika att vi inte har mer pengar att ge detta år. Därför har Gävle Handikappteater inte heller lämnat in någon formell ansökan om extra stöd för 2009.

När det gäller 2009 kommer Gävle Handikappteater och Ulrika Hörberg att få minst 500 000 kronor som vi har ett avtal om, så det är ingen risk att verksamheten inte kan fortsätta.

Som jag skriver ovan är vi inom Gävle kommun mycket glada över Ulrika Hörbergs insatser och därför anser vi att det förhållandevis höga stödet till dem kan motiveras.

Jag som ansvarig inom förvaltningen har en mycket god relation till Gävle Handikappteater och Ulrika och vi har kontinuerlig kontakt. Det som pågår just nu är att vi tillsammans försöker hitta bra lokaler för föreningens verksamhet under nästa år.

Jag hoppas att detta förklarar att Gävle kommun inte behöver skämmas när det gäller vårt stöd till Ulrika Hörberg och Gävle Handikappteater.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons