Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill hantera skattepengar på ett varsamt vis

Svar till Patrik Stenvard (M)

Annons

 

Patrik Stenvard blandar korten likt en erfaren pokerhaj och vill få det till att SD far med osanning kring frågan om att erbjuda asylsökande gratis kollektivtrafik. Det som är sant är att alla partier utom Kristdemokraterna röstade emot motionen att erbjuda asylsökande gratis kollektivtrafikresor. Bisatsen i protokollet ser ut som följande:

"Hållbarhetsnämnden har 2015-06-17 § 102 behandlat ärendet och beslutat att X-trafik får uppdrag att i dialog med Migrationsverket se över möjligheterna för ett samarbete kring asylsökandes kollektivtrafikresor med ambitionen att erbjuda gratis kollektivtrafik för asylsökande i länet."

 Eftersom bisatsen beslutades på Hållbarhetsnämnden och sedan när motionen togs upp i regionstyrelsen lämnade vi från Sverigedemokraterna in ett särskilt yrkande där vi motsätter oss att regionen tillsammans med Migrationsverket skjuter till pengar för att ge de asylsökande gratis bussresor. Om detta var vi Sverigedemokraterna ensamma om. Vi är öppna för samarbete och samtal i alla frågor för att göra det bästa för våra medborgare. Vi är lika fast beslutna att se över vilka utgifter som vi kan minimera och hantera skattebetalarnas pengar på ett varsamt vis.

Mattias Eriksson (SD)

regionråd

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons