Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill se grönt på Stortorget

Annons

Läste i tidningen att försäljningen av jordnära produkter (bondens marknad) inte blev så lyckad vid Maxi Ica. Tycker ni att det är konstigt?

Det är fel ställe att försöka sälja fina, goda produkter på. För det första så behöver man (nästan) ha bil för att ta sig dit. De flesta som är måna om att få köpa dessa produkter undviker att använda sig av bil så mycket som möjligt. Vi ska åka kollektivt, det är väl det bästa, eller hur?

Varför får inte dessa människor som vill sälja och dela med sig av sina fina produkter använda sig av Stortorget? Det finns plats! Ett torg i en stad är till för att nyttjas av folk som vill sälja blommor, frukt, grönsaker med mera.

Var finns de flesta bussförbindelserna samlade? Jo, i närheten av torget. Var finns de flesta stadsborna samlade? Jo, kring centrum. Var finns de flesta människor som arbetar i Gävle samlade under lunchraster, och när de ska åka med bussen hem efter arbetets slut? Jo, i närheten av torget.

Det finns två korvstånd, ett klädstånd, oftast två stånd som säljer blommor, och ibland ett stånd som säljer frukt och grönsaker. Men är dessa grönsaker och frukter odlade i Gävle och dess omnejd?

Låt de lokala odlarna få ha sina stånd på Stortorget så ska ni se att det blir bra försäljning.

Visserligen var många av oss som tycker ovanstående väldigt unga på 50-, 60- och 70-talet men vi kommer ihåg hur det var på torget då och minns det med glädje.Några som tror på

framtiden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons