Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa Milbo ska inte bli pensionat

Annons

Min uppfattning är att Villa Milbo i stora kretsar är ett av Gävle kommuns starkaste varumärken. En verksamhet som riktar sig till anhöriga som vårdar en närstående och därför behöver avlastning. En uppskattad verksamhet som jag bara har hört positivt om. Det är sant att verksamheten har genomgått en förändring, men den tjänar fortfarande ett mycket viktigt syfte för anhöriga och närstående som får möjlighet till avlastning genom Villa Milbo. En åtgärd som i dag föregås av beslut om bistånd.

Nu har Sverigedemokraterna i Gävle anslutit sig till förslaget att nuvarande verksamhet ska flyttas (okänt vart) och i stället ska det bli ett pensionat av Villa Milbo.

Det betyder till exempel att det kommer att saknas omsorg samt hälso- och sjukvård där. Det blir en plats att vila på och inget mer.

Detta förslag som Sverigedemokraterna i Gävle nu driver innebär förändringar som oroar dagens anhöriga, närstående och personal på Villa Milbo. Till alla er vill jag säga att rättsläget i dag innebär att det skulle bli en olaglig kommunal verksamhet att omvandla Villa Milbo till ett pensionat som ska drivas av Gävle kommun. Dessutom saknas budgetering för det tilltänkta pensionatet, och inte ens Sverigedemokraterna kan gå förbi den av kommunfullmäktige fastställda budgeten.

Tord Fredriksen (V)

ordförande omvårdnadsnämnden Gävle

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons