Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1,3 miljoner är billigt för ett unikt äppelträd

Annons

Satt och läste insändare i våra båda lokaltidningar, var bland många en signatur "Gitttan" som tyckte att man skulle sluta överklaga allt? Jaha, varför då? Om vi har en möjlighet och en demokrati i Sverige ska vi väl utnyttja den. Ska vi bara lägga oss platt och inte ha någon åsikt om någonting blir vi snart överkörda och ganska menlösa. Det är klart man måste inse sin begränsning, men de beror ju på vad det gäller.

Vad jag pratar om är bland annat "vårt" äppelträd. Det trädet är, som jag skrivit några gånger unikt, och kan ändå väcka så mycket ilska hos människor när kommunen lägger ett bud. Vi pratar om en summa på1,3 miljoner som bland annat Helena Åkerlind (L) skriver om i ett inlägg 14 mars i Arbetarbladet.

Människor har på Facebook tyckt att man ska ge pengar till uteliggare, äldre, sjukvården, ambulansen och så vidare , och summan 6, 3 miljoner figurerar hela tiden. Den summan handlar det ju inte ens om. De människor som skriker högst är oftast samma människor som skulle gå i taket om man skulle skänka det till just uteliggare! Ja visst 1,3 miljoner är mycket pengar, men för övrigt kräver markägaren dubbelt så mycket, trots att han även blivit erbjuden ny mark, och det redan tidigare i den här processen.

1,3 miljoner anser inte jag är för mycket i det här fallet, och vad skulle man få för 1,3 miljoner, ja inte hjälper det varken äldre eller ambulansen, som för övrigt styrs av Regionens pengar, men de pengarna har Regionen fullt upp med att resa för! Det kostar pengar och något vi alla skulle överklaga om det gick.

De äldre kan det hjälpa till viss del, och de gör det, framförallt de boende vid Vallongården som trivs med att kunna sätta sig i Sofiaparken, en lagom promenad för en gammal människa!

Visst kan det finnas en lång lista över vad man kan göra med 1,3 miljoner men jag för min del tycker att  för att få behålla ett unikt äppelträd, som kan bli en turistattraktion för Gävle , är det lite. I Skavlan för några veckor sen, pratade man om världens äldsta tall som ska finns i Dalarna ochär känd över hela världen, om några år kanske man pratar med någon om äppelträdet och då är det värt varenda öre och bra reklam för Gävle.

Det var inte alltför länge sedan man skickade Bocken över halva jordklotet och vad kostade inte det? Det var inte ens den riktiga Bocken utan varumärket. Man skänkte även 25 miljoner till Brynäs IF, en klubb som inte är fattig liten klubb, kanske bra reklam för Gävle, men det kan äppelträdet också bli! Men vad fick alla små föreningar då, ja de tilldelades väl lite av de småpengarna som blev över, eller kanske inte? Jag vet inte, vad jag vet är att varken Norrsundet IF eller Hagaström IF fick/får någon konstfrusen is, kanske 25 miljoner hade räckt till, att båda klubbarna fått det. Är det inte bland annat de småklubbarna, som fostrar och tar fram våra blivande Brynäs-spelare.

Kanske ska Gävle kommuns politiker nu efter maktskiftet i år, sätta sig ned och bland annat titta på vilka föreningar man ger till och varför, och vart pengarna går. Kanske finns lite pengar att spara in, som kan förflyttas så vi ha råd med 1,3 miljoner, vilket jag tror vi ändå har!

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons