Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åk buss med mig så får du se vad jag menar...

Annons

De är ju bra att Lars Björling på X-trafik är glad över att vi åker buss. Det är vi som åker buss också så länge det går att åka buss.

Att bussåkandet ökat för pensionärer är ju inte konstigt, att få åka gratis kan ju aldrig vara fel, trots att de 65+ har ett mycket förmånligt busskort redan. Nu är det väl så att det alltid är någon som får bekosta det och det blir resterande resenärer som får höjda avgifter.

Sedan vad gäller bussarna i övrigt gynnas de som bor närmast centrum och affärer, kan det vara rätt? Är det inte vettigare att de som behöver buss för att ta sig till och från, ska ha buss? Själv bor jag i Kastsjö och åker linje 12. Den går endast en gång i timmen under skolloven.

Avgångstiden har ändrats till det sämre på grund av byten i centrum. Ska jag till sjukhuset stämmer inte tiderna för linje 12. Den bussen har inte lyckats hålla en tidtabell de gånger jag åkt och det är ofta.

Däremot har vi linje 14 som går över ”gräddhyllan” Gävle strand. Den trafikeras två gånger i timmen! Är det inte gångavstånd från Gävle strand till centrum?

Båda bussarna trafikerar Fjällbackens köpcentrum, skillnaden är att linje 14 vänder där. Linje 14, är varenda gång jag väntar på linje 12, tom på passagerare både när den kommer och åker! Sedan kommer linje 12 sent som alltid och är full med barnvagnar och rollatorer med mera. Varför behöver linje 14 gå två gånger i timmen medan linje 12 bara går en gång i timmen? Har skrivit ett flertal gånger, både till X-trafik och Stadsbussarna och påpekat detta. Jag är inte ensam om att reagera på det, finns mycket tid att prata med människor på hållplatsen som väntar på att ”vår” buss ska komma. Nu bjuder jag in Lars Björling att åka buss med mig, så får han själv se vad jag menar.

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons