Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Albatrosserna förtjänar mer

I söndags, 19 februari, var jag på en innebandymatch på Jernvallen mellan Alba och Gävle GIK. I paus-vilan spelade ungdomssektionens lag Albatrosserna som gjorde en väldigt bra match.

Annons

Nu vill jag att de ansvariga för ungdomssektionen ska svara mig på varför man behandlar denna grupp ungdomar så olika. Albatrosserna består av ungdomar med funktionshinder. Alla vi som fanns där hade en stol att sitta på, alla utom Albatrosserna. De fick snällt sitta på golvet.

Det finns ungdomar med funktionshinder som har svårt att sitta på golvet och jag anser att det inte ens är värdigt att sätta dem på golvet.

Den enda uppmärksamheten som Albatrosserna fick var en ”liten” presentation när det var deras tur att spela. Jag tycker att det minsta de kunnat få var varsin stol och kanske en fika i restaurangen.

Jag anser att alla har samma värde och framför allt vill jag att dessa ungdomar ska få mera uppskattning. Detta gäller även deras tränare och anhöriga som alltid ställer upp. Var finns de ansvariga för ungdomssektionen och vad gör de för Albatrosserna?

Jag vill att Tim Carter eller Helena Laulainen svarar vad de tänker göra åt detta.

Kerstin Söderström


Svar direkt

Våra Albatrossjuniorer har under lång tid efterfrågat att få spela match. Detta har dock varit svårt eftersom innebandylag för funktionshindrade ungdomar är relativt få i regionen.

Matchen på Jernvallen mellan IBK Alba och Gävle GIK var en av två stora innebandyderbyn i Gästrikland och herrallsvenskan. Att få chansen att spela för fullsatta läktare är således stort för vilket innebandylag som helst.

Vi tycker att våra Albatrossjuniorer fick stort utrymme genom att få spela i bägge periodpauserna samt inför storpublik. Att de inte hade några bänkar eller stolar att sitta på när herrarna spelade är både olyckligt och beklagligt.

Vi behandlar alla lag lika – både vad gäller skyldigheter såväl som rättigheter. Vi är verkligen ledsna över det inträffade och hoppas, trots arrangörsmissen, att publiken fick se både spelglädje och entusiasm samt att våra Albatrossjuniorer var nöjda över att ha fått spela match.

Tim Carter och Helena Laulainen

Ungdomssektionen IBK Alba

Mikael Håkansson

Ledare för Albatrosserna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons