Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla har inte drivkraften inom sig

Annons

Tidens gnälliga melodi: ”Du ska dina egna vägar vandra sköta dig själv och skita i andra.”. Det var många år sedan jag hörde dessa ord första gången. Men nu tycks de vara helt aktuella.

Flera som glatt sig över att de får några tusen extra i plånboken på grund av Moderaternas egotrippade politik skäms redan över att de blivit indragna i Alliansens häxdans.

Det är långt ifrån livets mening att några få ska vältra sig i rikedomar och andra gå klädda i paltor. Min söndagsskole-Jesus har sagt: ”Samla icke edra skatter på jorden där mått och mal förstöra.”

Det skulle vara intressant att veta om Reinfeldt och de övriga i Alliansen arbetat som undersköterska på någon långvårds klinik.

Vet de hur det känns att jäkta omkring som en skållad råtta för att hinna med allt som ska göras? Har de torkat någon patient i rumpan? Har de varit tvungna att leva med dåligt samvete över att behöva lämna en ensam patient i sticket för att de inte hade tid att tala ens några tröstande ord. Vet de hur det känns att gå hem med värkande ben och ta itu med alla de vardagliga sysslorna? Slit från morgon till kväll. Och inte ens få en vettig lön för mödan.

Jag vet inte, men jag tror att Reinfeldt lever i en låtsasvärld. Och hur är det med de andra fin- klädda herrarna och damerna. Har de satt sin fot på en psykiatrisk klinik? Har de sett skräcken lysa ur någons ögon? Några har kanske gjort det men det lär inte vara särskilt många. Har man vistats längst ner ser man världen på ett annat sätt än vad Alliansen gör. Alla har inte drivkraften inom sig. Den drivkraft som Reinfeldt talar om.

En dag ska vi stå framför Sankte Per och hur blir det då? Det är det ingen som vet.

Kanske Reinfeldt och hans svänggäng den stunden står och skruvar på sig och vill ha någonting helt annat på sin meritlista än det som de för närvarande har åstadkommit.

Nejlikaros

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons