Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla har rätt till att känna av att de klarar av och räcker till i sitt arbete"

/

Annons

Samhället kan arbeta med att förebygga ohälsa genom att följa de riktlinjer och lagar som finns.

Som arbetsgivare har man ett ansvar. Ett ansvar att förebygga ohälsa på arbetsplatsen. Det finns riktlinjer och lagar att följa, men ändå kan det tas beslut som är till de anställdas nackdelar och arbetsgivarens fördelar. Beslut som kan grunda sig på ekonomi som gör att man som arbetsgivare blir tvungen att spara in för att hålla sig inom ramen för vad budgeten klarar av.

Arbetsgivaren kan bli tvungen att besluta om att lägga fler arbetsuppgifter på de anställda. Att dra ner på personal trots att personalen redan går på knäna för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Att inte ta in vikarier vid sjukdom för att spara in på budgeten. Dessa ekonomiska beslut skapar ofta ohälsa på arbetsplatsen!

Regeringen bör vara mer generös i detta avseende. Se vad som skapar ohälsa och jobba för att både förebygga det men också förminska den ohälsan som finns bland medarbetare på arbetsplatser.

- Se till att rehabiliteringsprocesser inte bara skriva utan att dessa följs.

- Ha en dialog med kommuner, landsting och myndigheter om vad som verkligen behövs.

- Var mer generösa i er budget och vad budgeten ska gå till.

Anställda ska inte behöva strida för sin rätt till bra hälsa på arbetsplatsen!

Regeringen kan spara in åtskilliga miljoner på att ha ett bättre arbete med att förebygga ohälsa i samhället. Att följa upp på att arbetet med bra hälsa på arbetsplatsen verkligen fungerar.

Alla har rätt till att känna av att de klarar av och räcker till i sitt arbete. Låt de anställda få äga denna rätten själva.

Iza Ullmark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons