Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla kulturyttringar ska utgöra kärnan

Annons

Några synpunkter till FP, M och KD i Sandviken med anledning av ”Rust av skola går före palatsbygge”.

Googlade lite på ordet palats: ”Ett palats är en storslagen byggnad i stadsmiljö som ofta även kan kallas slott”.

Att ett kulturhus i Sandviken skulle bli något sådant har jag svårt att tro. Och så lite google på kulturhus: Kulturhuset i Stockholm är ett centrum för aktuell, reflekterande och nyskapande kultur ur såväl ett lokalt, nationellt som internationellt perspektiv.

Dunkers Kulturhus i Helsingborg skriver :

Kulturhuset är en arena för konstnärliga och kreativa upplevelser, lärande och skapande – en mötesplats för kultur i alla former! Här finns konsthall, stads- och kulturhistoriska utställningar, temautställningar, internationell musikscen, teater, dans, öppen kulturverksamhet och pedagogisk verksamhet för barn och unga. I Dunkers kulturhus hittar du också restaurang, bistro, faktarum och turistbyrå. Fint, eller hur?

Dunkers Kulturhus? Något att kopiera för Sandviken?

Ett citat från Sandbacka Parks hemsida: Sedan starten har vår målsättning hela tiden varit att skapa en kreativ miljö där företag kan utvecklas och växa tillsammans, och på så sätt få konkurrensfördelar. Det betyder att alla företagen själva utgör kärnan i Sandbacka Park, och som hyresgäst förutsätts det att alla deltar i utvecklingen av vårt koncept?

Gissar att FP, M och KD instämmer.

Projicerat på ett Kulturhus: Med Sandvikens Kulturhus vill vi skapa en kreativ miljö där musik, dans, bild, teater och författarlärare tillsammans med sina elever, kommunens ”fria” kulturarbetare och kommunens kulturföreningar – kan utvecklas och växa tillsammans och på så sätt få högre kvalitet och nå flera människor genom kulturella möten och diskussioner.

Alla kulturyttringar och genrer utgör därigenom själva kärnan i Kulturhuset och det förutsätts att alla deltar i utvecklingen av konceptet. Restaurangskolan är också en ”kulturskola” som på något sätt kan integreras.

Instämmer FP, M och KD i detta?

Bertil Fält

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons