Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allemansrätten ska inte missbrukas

Annons

För några år sedan var allt en lantlig idyll. Nu bor vi i rena rama skiten.

Överboda, strax utanför Skutskär, är översvämmat med hästskit och en fruktansvärd stank av hästgödsel. Är det meningen att det ska vara så här bara för att kommunen inte vågar sätta ner foten och reglera hästtrafiken och gödseltillförseln både i luften och på våra gator?

Vi har försökt prata med kommunen men de vågar inte ta tag i problemet. Kan det bero på att hästnäringen ger pengar till kassan? Det verkar vara så eftersom de inte kommer ut och inspekterar eller tar våra problem på allvar. Vad skulle ni säga om ni trampade i hästskit när ni hämtade morgontidningen eller hör unga ryttare skrika att ni ska sluta klippa gräset eller tvätta bilen när de rider förbi för att hästarna är så otränade och opålitliga och inte kan hantera vanliga ljud?

Vi måste begränsa vårt dagliga liv för att hästarna ska kunna trafikera, trampa sönder och skita ner vår väg. Skulle ni acceptera det?

Allemansrätten ska naturligtvis hyllas men inte missbrukas. Gator ska inte användas som transportvägar. Nu används småvägar som betalas genom vägföreningsavgifter (inte av hästägare) som genomfartsleder och förstörs av nedskitning och belastningsskador. Många gånger ridna av oerfarna ryttare som helt och hållet ignorerar oss som bor här.

Snälla, hjälp oss att komma till rätta med det här!

Snart kvävda Överbodabor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons