Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än är det för många frågor om flyktingbåtenTankar om flyktingbåten i Norrsundet

Annons

Egentligen säger vi varken bu eller bä. Vi vet helt enkelt för lite. Det kan bli jäkligt bra, men det kan också gå käpprätt åt skogen. Med den knapphändiga information vi hittills fått, så blir ändå svaret i nuläget nej. Vi ser fler minus än plus. Vi tycker helt enkelt att Norrsundet är för litet för att ta emot 600-700 asylsökande på en gång.

Vi kunde tyvärr inte närvara vid informationsmötet på Fyren, utan följde det efteråt på webben. Och det var pinsamt att höra Hamrångebor stå och rent ut ”kasta skit” på varandra. Både de som var för och emot och med frågor så man blir mörkrädd.

Den stora frågan, tycker vi, borde vara säkerheten här på orten. Vad händer när kanske 300 personer beslutar sig för att lämna båten och går ut i samhället?  Vi som bor i Norrsundet borde fått tycka till. Ovissheten och osäkerheten gör att flera av de få barnfamiljer som finns kvar överväger att flytta.

Och nog är det underligt att vi nu helt plötsligt tycks duga bra åt Gävle kommun. Det finns faktiskt både kommunala tjänstemän och tjänstemän på länsstyrelsen, som inte vet att Norrsundet tillhör Gävle kommun. Men nu tycks vi plötsligt passa bra.

Två industrinedläggelser har slagit hårt, nu läggs skolan ner. Vad kommer härnäst?

Var det här det bästa som storherrarna nere på fabriksområdet och Gävle kommun kunde komma på?

Självklart förstår vi att människorna som kommer behöver hjälp. Men borde det inte finnas bättre alternativ än att bo på en båt i Norrsundet? Skulle säkert vara mycket trevligare att komma till en större stad eller ort med tillgång till aktiviteter av olika slag.

Det positiva är att hjälpa de som behöver, kanske kan det också skapa några arbetstillfällen.

Kanske kan vi få ha skolan kvar?  Det kan bli riktigt bra, men det kan också bli riktigt dåligt. Vågar vi chansa? Än är det för många frågor som kräver svar.

                                                                                                             Barnfamilj i Norrsundet

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons