Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annars får vi dras med det här

/
  • NY TROJKA. Björn Brink (C), Ann-Margret Knapp (S) och Maria Aspers (MP) presenterade  i tisdags den nya politiska ledningen för landstinget.

Ett historiskt ögonblick i landstinget läser jag i Arbetarbladet. Och det kan man kalla det för.

Annons

Året före sekelskiftet var det möte i Bollnäs, och efter mötet intervjuades före detta riksdagsledamot Gunnel Jonäng i tv. Hon visste ju inte vad de invalda hade för kompetens, så hon sade: ”blir det ingen förändring får vi dras med det här”.

Och det har vi verkligen fått göra, jag läser Arbetarbladet varje dag och det har inte gått en vecka utan att landstinget har varit omskrivet.

Chefer har fått sparken, nya har kommit till. Personal har fått åka fram och tillbaka, Gävle–Bollnäs och nedläggningar av vissa avdelningar. Ann-Margret Knapp var med på mötet i Bollnäs så hon vet mycket väl vad som har hänt.

Det som är märkligt är att inte Svante Lönnbark som har yrkeserfarenhet av sjukvård lyckats få någon ordning. Nu börjar man tala om blockgränser, det tycker jag man kan glömma.

Det är frågan om att få in personer i ledningen som har både praktisk och ekonomiskt erfarenhet, annars kommer det att bli nio nya tunga år.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons