Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelträdet är nedsågat – en stor sorg

/

Annons

Nu har det hänt, äppelträdet är nedsågat, en stor sorg och ett stort misslyckande av Gävle Kommun! Oavsett vem det var som gjorde det, så är Gävle kommun ytterst ansvarig på grund av det dåliga handläggandet. Kommunen borde skämmas, men tyvärr tror jag inte att man gör det!

Läs också (Plusartikel): Kommunen om det nedsågade äppelträdet: "Markägaren har inte gjort något fel"

Att fälla träd överallt, har blivit Gävle Kommuns största angelägenhet. Här huggs/sågas det hej vilt omkring sig, träd är något som våra politiker verkar vara allergiska mot!

Jag kommer ihåg innan jag bodde i Gävle vad vackert det var med trädet utanför Nian, men sedan försvann det. Var det där allt började? Det stora trädhatet i Gävle.

Läs också: Trots protesterna – berömda äppelträdet i Gävle har sågats ner

Det skövlas hej vilt här, träd ska bort för att busshållplatser ska byggas, träd ska bort för man ska anlägga bryggor vid Å-rummet. Bort, bort varför inte ta bort alla träd, asfaltera och måla grönt, sätt upp bocken, på asfalten. Låt den brinna varje år, för det är väl billigt, eller varför inte skicka den runt jorden ett par gånger? Men hoppsan, det var ju inte den riktiga bocken, men dyrt blev det och ljög gjorde man.

Höj lite löner, med allt från 15 000 till 40 000 kronor i månaden utan att blinka. Men att rädda ett unikt äppelträd var det ingen som ville göra. Hoppas ni är nöjda nu, kan bara utropa skäms!

Inger J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons