Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är chefernas nöjesresor till USA också rimliga?

Svar till Helena Björkman och Jörgen Tranevik, 1 februari

Annons

“Förändringen inom Ambulansen är en rimlig åtgärd”. Ja, det är kanske rimligt om det låg ett konsekvent handlande bakom detta. Jag ska här nedan lista några frågor som kanske också är rimliga!

Är det rimligt att man är tvungen att ge extra månadslöner till ganska många sjuksköterskor samtidigt som man försämrar ganska radikalt för andra?

Är det rimlig att ständigt öka den byråkratiska delen av Region Gävleborg samtidigt som sparkraven duggar tätt på sjukvårdssidan ?Hur många strateger, controller, samordnare med mera finns det och hur mycket har man sparat här?

Är det rimligt att spara in på sjukvården samtidigt som nöjesresorna till USA för chefer och övriga “storfräsare” fortsätter? Hur mycket har dessa hundratals resor kostat och vad har det lett till?

Är det rimligt att man som chef har en moralisk kompass som pekar hyggligt rätt?

Är det rimligt att anta att om man behandlar personalen på “golvet” dåligt, försämrar arbetsvillkoren och samtidigt smörjer chefer och andra med nöjesresor till USA för att studera “Kaiser Permanente”. Man har fått kritik för dessa resor men det bryr man sig inte om. Vad säger ni ansvariga socialdemokratiska politiker är detta rimligt, jag gissar att detta är en känslig fråga eftersom ni säkert och har fått åka på dessa resor? Men ni kanske vågar svara ändå?

Ambulanssjukvårdaren 2

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons