Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det bara pensionärerna och de handikappade ni vill åt i Tierp?

Annons

Den avveckling av servicelaget som bistått pensionärer och handikappade med gräsklippning och snöskottning är inget som gått oss PRO:are förbi. Vi har genom aktiva kontakter med såväl den berörda personalgruppen som politiker försökt få en ändring till stånd. Detta har vi dock inte lyckats med, men vår kamp för pensionärerna går vidare. Som PRO:are ser jag det naturligtvis som mycket förvånande att man från kommunens sida ensidigt ”ger sig på” verksamheter som hjälper de äldre, våra medlemmar, att klara ett fortsatt boende i sin villa. I all synnerhet då när vi vet att det för dessa pensionärer inte finns några alternativa boenden att flytta till i Tierps kommun. Samtidigt vet vi att det i kommunen finns andra verksamheter som med skattemedel subventioneras. Jag tänker då på kaféverksamheten på Möbeln som vänder sig till alla kommunens invånare med kraftigt subventionerade priser. Tacknämligt för oss som ibland kan nyttja tjänsten, men naturligtvis är det en snedvriden, skattesubventionerad verksamhet, som klingar illa i förhållande till en normalt konkurrensutsatt verksamhet.

Vi kan vidare se att kommunen även driver en framgångsrik rekonditionering/rengöring av bilar till kommunens invånare. Även det till mycket förmånliga kostnader för de som använder sig av tjänsten. En verksamhet som är en mycket kraftfull konkurrent till de serviceföretag i kommunen som tillhandahåller sådana tjänster till bilägare. Ni politiker som fattat beslutet om avveckling av servicetjänsterna till pensionärer. Har de andra verksamheterna över huvud taget ifrågasatts? Är det bara pensionärerna och de handikappade ni vill åt?

Som PRO:are har jag ännu inte nåtts av någon information om att någon förändring för kafé-verksamheten är på gång eller att biltvätten är ifrågasatt. Slutsatsen av hela hanteringen, från min sida, är att kommunen genom sina åtgärder vill ”strama åt” det för pensionärerna i kommunen. Eller är det så att man bara ”glömt” de övriga verksamheterna?

Vi pensionärer vet i och för sig att en total avveckling av verksamheter som denna naturligtvis drabbar de som använder den. Det vi ser som så förvånande är att kommunen ”bara såg” den verksamhet som riktade sig till pensionärerna. Vi förstår att om man sett all verksamhet som bedrivs som Servicelaget, ekonomiskt sett, och vidtagit samma åtgärder hade pensionärerna drabbats även då.

Men åtgärden hade nog mötts av en större förståelse om alla de innevånare som åtnjutit förmånerna drabbats. Inte bara pensionärerna

Gert Berlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons