Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det inte lika noga i Norrsundet?

Annons

 Det är visst skillnad på spår och spår. Jag har just läst om hur Gävle kommun jobbar med motionsspåren i Sätra/Stigslund-området, glädjande att de gör någonting någonstans. Under en lång period har jag fört en diskussion med Gävle kommun om standarden på motionsspåren i Norrsundet som är under all kritik. Den mejlkonversation jag fört med kommunen ger ingenting. Det har blivit en rejäl långbänk av det hela där det bara blir en massa bortförklaringar och ingenting händer.

Det ligger spånhögar som är flera år gamla utefter spåren, ingen tar tag i dem och ser till att de körs ut och fyller ut det bedrövliga spåret. Belysningen är i bedrövligt skick med halvruttna stolpar som hålls upprätta med tunna polyesterrep samt smala spännband dragna runt träd. Det är högspänningsledningar som ”säkras” på det tvivelaktiga sättet.

Elsäkerheten verkar det som ingen bryr sig om över huvud taget. Om standarden på motionsspåren närmare Gävle i Strömsbro, Stigslund, Valbo och Hemlingby varit så här har de förmodligen varit avspärrade av säkerhetsskäl, men i ytterområden är det inte så noga med säkerheten verkar det som, trots att vi betalar samma skatt som de mer centralt boende. Hoppas ansvarig kan svara på det här.

Janne

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons