Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det medeltid i Älvkarleby?


Vi som ännu ser och hör samt har något sunt förnuft kvar: Vad händer i Älvkarleby kommun?

Annons

Åter står det att läsa i tidningar: Mögel som ger allergier och andra besvär som klåda i ögon med mera. Detta händer på ett boende för gamla som är sjuka av demens. Som inte har möjligheten att försvara sig och göra sina stämmor hörda.

Men de betalar en rigorös summa pengar varje månad i hyra. Om detta obehag vet ingen. Läkare står som ett frågetecken, politiker likaså. Personal som också är drabbad, säkerligen även påtalat till fack som chefer. Fler frågetecken.

För inte så länge sedan revs det tre boningar vid Tallmons vårdhem, eller vad det kallas. Då påtalades det hur hälsovådliga dessa hus var. Hur står det till med Tallmons vårdinrättning?

Någon påtalar att samhälls och byggnadsnämnden inte har äskat pengar för rust av dessa lokaler. Nej, de har säkert haft fullt upp med att sätta upp bommar i olika bostadsområden. Det öppna samhället har även där fått ge vika.

Hur uppdagades då detta? Jo, de har bytt tillsynsföretag , från Älvkarlebyhus till Riksbyggen. Och då plötsligt blir återigen två + två = fyra.

En tanke slår mig: Vem företräder de gamla och sjuka i vår kommun och andra kommuner. Pensionärsorganisationerna vad gör de?

PRO med flera borde väl vara mer alert på vad som sker inom åldringsvård bland annat. Varför ska äldres rätt förvägras dem, när de inträder i vårdsamhället? Många blir medicinerade i överdoser för att bli lugna.

Lever vi kvar på medel-tiden?

Pelle Pennan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons