Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det rätt att tjejer ska vara rädda?

Är det rätt att tjejer ska vara rädda när de går hem från en fest, från en kompis eller från bussen? Är det rätt att tjejer blir trakasserade om de har korta kjolar? Är det rätt att det är tjejens fel att hon blir våldtagen?

Annons

Sedan flera hundra år tillbaka har kvinnan varit mindre värd än mannen. Männen har trott att de har övertaget om kvinnorna, att de är starkare och att de kan göra vad som helst, exempel på detta är våldtäkt, kvinnomisshandel och så vidare.

Jag har blivit förföljd två gånger, senaste gången var för två veckor sedan. Jag var på väg hem från min kompis som bor fem minuter ifrån mig. Jag måste gå förbi en lekpark där alla lampor är trasiga, och sedan en rak väg där nästan varannan lampa är sönder. På denna raka ser jag att en man går emot mig, jag svänger av mot ett område för att jag inte vågar möta honom, vem vet vad som kan hända? Jag märker att mannen går bakom mig, fortare och fortare samtidigt som jag ökar mina steg. Jag börjar småspringa och ser att han springer efter mig och jag genar genom många gårdar för att komma snabbare hem. Han hinner inte ifatt mig, och tur är väl det. När jag kommer upp på mitt rum och kollar ut på gatan ser jag att han går där och letar.

Jag vet, att hade jag vetat hur jag skulle handskas med honom skulle jag absolut inte vara lika rädd. Jag hade inte behövt svänga in på det där området för att jag var rädd, jag skulle ha mött honom med ett gott självförtroende och jag hade inte brytt mig om honom.

Tisdag 12 maj hade vi en lektion som handlade om självförsvar för tjejer. Vilket var väldigt bra!

Därför tycker jag att det är väldigt viktigt att vi tjejer får lära oss självförsvar. Det är sjukt att vi tjejer ska vara rädda för att gå hem. Killarna är inte rädda så varför ska vi vara det? Jag tycker att det är en viktig satsning av kommunen om detta genomförs. Det ger oss tjejer en bra känsla när vi går hem och möter sådana här män.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons