Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det så enkelt att mycket vill ha mer?

Annons

Den borgerliga alliansen fortsätter att öka klyftorna i det svenska samhället. Man aviserar nu enligt Arbetarbladet det femte jobbskatteavdraget och höjer gränsen för statlig inkomstskatt. Flertalet pensionärer får skatten sänkt med knappt 100 kronor i månaden. Det räcker inte ens till två mål mat i månaden!

Ett vårdbiträde på heltid kan i bästa fall få 190 kronor per månad i jobbskatteavdrag. Men de flesta i vården tvingas jobba deltid och många orkar inte heller heltid. Jobbskatteavdraget räcker inte långt.

För en läkare ger detta femte avdrag och höjd gräns för statsskatt cirka 630 kronor mer i plånboken per månad. Det vill säga fem till sex gånger mer än genomsnittspensionären. Hit kan man även räkna alla EU-, riks- och landstingspolitiker.

De som är sjuka, arbetslösa eller utförsäkrade får ingenting av detta. Tvärtom får de själva betala mer för sina mediciner, sjukvårdskostnader och färdtjänsten. Hur tänker ni i den moderatstyrda alliansen? Varför ska de redan rika och friska vara vinnare varje gång? Var är rättvisan? Var är solidariteten med barnfamiljer i fattigdom, arbetslösa ensamstående och ungdomar utan jobb och egen bostad?

Är det så enkelt att mycket vill ha mer?

Sune Klippmark i Mehedeby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons