Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det så svårt att hålla hunden kopplad?

Varför ska det vara så svårt att ha hundarna kopplade?
Det är insändare efter insändare om folk som är rädda för att vara ute med sina hundar på grund av att så många har sina hundar lösa. Varför kan inte ni med lösa hundar respektera oss andra och se till att er hund är kopplad?

Annons

Jag har skrivit en insändare förut om min hund Ceasar som blev överfallen av en lös hund. Nu har det hänt igen (Ceasar var kopplad, som alltid när vi är ute i samhället). Hur mycket ska vi och våra hundar behöva stå ut med innan ni med lösa hundar ska kunna förstå?

Ceasar mår redan dåligt och äter massor med medicin och det sista han behöver är att må ännu sämre för att han har blivit överfallen av er ”snälla” hund som var lös! I värsta fall kan det bli så att jag måste avliva min hund som tidigare var snäll men som nu på grund av överfall har blivit ilsk mot andra hundar. Ska det vara så? Vad är det för mening att gå med sin hund lös när den ändå bara får gå fot? På bruks vid träning och tävling, ja, men inte i samhället. Om hundar ska vara lösa ska de få vara fria och !

Min hund och jag som ägare ska själva få välja vilken/vilka andra hundar han ska få träffa! Respekter detta och lyssna på folk när vi ber snällt om kopplade hundar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons