Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är era danska kollegor löntagarfientliga?

SVAR TILL

Elin Lundgren,


9 september

Sverigedemokraterna stöder en stark fackföreningsrörelse.

Annons

Ett stort antal av våra medlemmar är också medlemmar i facket och bland dem finns det flera som innehar fackliga förtroendeuppdrag. Vi är däremot kritiska till dagens många gånger partipolitiskt färgade fackföreningsrörelse där den med ”fel” åsikter straffas och bespottas. Vi vill i stället se en fackföreningsrörelse som står upp för sina medlemmar oavsett partibok.

Socialdemokraterna har lyckats förvandla ett stort antal löntagare till bidragstagare, samtidigt som man vill öka invandringen till Sverige med lönedumpning som följd. Detta i en situation där mer än en miljon människor står helt eller delvis utanför arbetsmarknaden. Spiken i kistan är socialdemokraternas positiva inställning till en EU-harmonisering vad gäller arbetsmarknadspolitiken, som enkom leder till att svenska löntagare och småföretag trängs undan av löntagare och företag från låglöneläder.

Sverigedemokraterna har inspirerats av den danska, flexibla arbetsmarknadsmodellen, som drivits på av den danska arbetarrörelsen med Socialdemokraterna och LO i spetsen, och som implementerades i Danmark i början på 1990-talet. Man kan ju undra om de svenska Socialdemokraterna och Elin Lundgren också menar att deras danska kollegor är löntagarfientliga när de kritiserar Sverigedemokraterna för att vilja ha en mer flexibel arbetsmarknad?

Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons