Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är gäss viktigare än kvinnor?

Annons

30 januari delades årets Palmepris ut till Denis Mukwege, som arbetar som läkare i östra Kongo.

I denna del av Kongo har krig härjat i över ett decennium. Här har fler människor satt livet till än i de pågående konflikterna i Irak, Afganistan och Darfur tillsammans. Över 500 000 kvinnor har våldtagits. De är dessa som Mukwege ägnar sin tid.

Det är nästan alltid gruppvåldtäkter som avslutas med att man antingen skär sönder eller skjuter sönder kvinnornas underliv på ett så raffinerat sätt att de inte ska dö.

1 februari fanns en artikel i Arbetarbladet om ett område i Pakistan, där talibanerna sprängt över 200 skolor i sin kamp mot kvinnlig utbildning.

Tyvärr råkade denna information nå Sverige samtidigt som dunplockning av gäss i Ungern blev känd. Sedan dess har media, tv-soffor och debattprogram varit fyllda av indignation över gässens situation, men inget sagts om våldtäkterna i Kongo.

Kriget och våldtäkterna i Kongo och kampen mot kvinnlig utbildning i Pakistan pågår allt medan det svenska media- och vänsteretablissemanget lägger sin kraft på dunplockning i Ungern och problematiken i Gaza. Man rangordnar uppenbarligen väsentligheter på ett ytterst svårbegripligt sätt, när man anser att gässens väl och ve är viktigare än kvinnornas.

,

Hedesunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons