Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Hammar bortglömt?

Jag läste i Arbetarbladet 10 februari om polisens kontakt med gymnasieskolan i Sandviken, att de besöker gymnasieskolan varannan fredag.

Annons

För det första är ”gymnasieskolan” ett väldigt ospecifikt uttalande eftersom det finns tre gymnasieskolor i Sandviken: Bessemergymnasiet, Göranssonska gymnasiet och Hammargymnasiet.

För det andra har vi på Hammargymnasiet inte fått den möjlighet att ha kontakt med polisen som eleverna på Bessemergymnasiet har fått.

Egentligen ryms både Bessemergymnasiet och Hammargymnasiet under namnet Sandvikens gymnasieskola. Detta märks dock inte då vi, eleverna på Hammargymnasiet, inte alls får information om viktiga saker som berör Sandvikens gymnasieskola i samma utsträckning som Bessemergymnasiet. Elevråden på Bessemergymnasiet har inte alls tagit kontakt och försökt samarbeta med elevrådet på Hammargymnasiet. Elevrådet på Hammargymnasiet fick inte ens vara med i skolkatalogen som alla de andra elevråden.

Vi kommer inte heller att kunna köpa balbiljetter på vår egen skola. Balbiljettförsäljningen kommer att ske på både Göranssonska och på Bessemer och vi från Hammar måste gå till någon av dessa skolor för att över huvud taget ha någon chans att gå på vår studentbal. Detta är bara några exempel på att vi är ”bortglömda”, det finns många fler. Hur kan detta få ske? Tacksam för snabbt svar!

Vi finns också!

Tänker du låta bygga nytt? Gör då inte samma misstag som jag. Se till att du har ett entreprenadkontrakt. Det vill säga ett skriftligt papper på en överenskommelse med hantverkaren på pris, vad som ska göras och hur lång tid bygget ska ta. Trots att jag överlämnade ett sådant kontrakt fick jag aldrig tillbaka det. Jag har tyvärr varit dålig på att bevaka detta och därför har mitt bygge pågått i snart sju månader. Normalt borde det ha tagit max en månad. Tack och lov är det en komplementbyggnad och inte ett boningshus.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons