Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är inte det ett slöseri med Försäkringskassans resurser?

Annons

Jag uppmanar alla som får avslag på ansökan om ersättning från Försäkringskassan att begära att få ut samtliga underlag. Kontrollera om sjukintyg och läkarutlåtande stämmer överens med handläggarens sammanfattning av ärendet. Försäkringskassans korrigeringar är gjorda på ett väldigt professionellt sätt och i mitt fall har det varit omfattande och av stor betydelse. Det jag tycker är mycket allvarligt är att i samma underlag skriver försäkringskassan att Socialstyrelsen har kommit ut med rekommendationer vid olika diagnoser. Jag kommer naturligtvis att kontakta Socialstyrelsen och försöka få dem att gå igenom ärendet och fråga om Försäkringskassan får använda sig av Socialstyrelsens namn i mitt underlag, som man har korrigerat och fattat beslut på.

När jag fick vetskap om att jag fick avslag på min ansökan blev jag mycket illa behandlad av min handläggare på Försäkringskassan. Det har nu påverkat min hälsa med återkommande symptom som jag aldrig har haft förut. Handläggaren säger att hon följer de regler som gäller och att jag kan överklaga beslutet. Nu ser jag det som väldigt onödigt att överklaga ett beslut där Försäkringskassan har gått in och gjort många justeringar. Är inte det ett slöseri med Försäkringskassans resurser, när det gäller pengar och så vidare?

Jag blir så ledsen att Försäkringskassan har behandlat mig illa under flera år. Jag, som sjuk, är också en människa och jag har också känslor.

Försäkringskassans agerande mot mig har gjort att jag har kommit längre och längre bort från arbetsmarknaden. Är detta en fungerande sjukförsäkring?

En drabbad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons