Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är jag bara en slav utan rättigheter?

Annons

Jag arbetar heltid inom Omvårdnad Gävle. Mitt arbete är att ta hand om handikappade och sjuka människor åt Gävle kommun. När mina egna barn blir sjuka nekas jag att gå till läkare och tandläkare med dem av min arbetsgivare.

Upprepade gånger har jag beviljats ledighet för att gå på läkarbesök med mitt barn, men när jag kör in bilen på parkeringen till sjukhuset ringer telefonen och jag beordras att omedelbart åka till arbetet.

Jag får betala läkar- besöket som annars är gratis då jag inte hinner avboka. Jag har tvingats avbryta tandläkarbesök vilket har fått stora konsekvenser för mitt barn som är i akut behov av tandställning. Jag tvingades rusa ifrån specialisttandvården innan avtrycken var klara så nu har behandlingen blivit försenad tre månader.

Nyligen hade jag tid för läkarbesök och hade sökt ledigt lång tid i förväg och fått det beviljat. När jag svänger in bilen på parkeringen till sjukhuset ringer telefonen och ledigheten dras tillbaka, jag beordras att åka till arbetet. Jag säger att ”då tar jag vård av sjukt barn” eftersom jag kunde ha fått läkarintyg. Men chefen säger att det får jag inte.

Jag ringer till Kommunal och frågar och de säger att jag har varken rätt till semester eller komp och kommunen kan när som helst, med hur kort varsel som helst, dra tillbaka min ledighet utan att informera mig i förväg.

Vilken människosyn har Gävle kommun när de förstör mina barns liv så totalt och nekar dem sjukvård och tandvård samtidigt som jag ska gå till arbetet och ta hand om sjuka och handikappade människor på uppdrag av Omvårdnad Gävle?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons