Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ät helst närproducerat kött

Kött är den stora boven i klimatsammanhang. Ersätter du köttet med baljväxter, alltså bönor, ärtor och linser kan du minska dina utsläpp rejält.

Annons

Sedan 1990 har vi ökat vår köttkonsumtion med cirka 40 procent och äter i dag drygt 85 kilo kött per person och år. Framförallt äter vi större köttbitar och portioner.

Prova att vända på kuttingen: ät grönsaker med en mindre bit kött till i stället för tvärtom. Byt två köttmiddagar i veckan mot vegetariska rätter. Enligt Livsmedelsverkets kostråd äter vi mer kött än vi behöver för att må bra.

När du äter kött, välj ekologiskt, naturbeteskött och gärna närproducerat.Per-Olof Erickson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons