Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ät inte upp er under julen

Annons

Många av våra svenska grisar behandlas inte respektfullt, utan ses i princip bara som livsmedel.

Runt jul blir grisarnas situation ännu stressigare, då långt fler grisar än vanligt slaktas, för att bli ”julskinka” och pryda våra julbord.

Vi kanske borde förnya den gamla traditionen som lever kvar sedan tiden då man skulle ”äta upp sig” under julen, på grund av den fattigdom som rådde? Då fanns dessutom inte dagens djurfabriker och slakthus, utan grisarna växte upp på mindre gårdar.

Det är vi konsumenter som styr denna marknad. Det är alltså tillgång och efterfrågan som gäller.

Om vi försöker minska vårt köttätande så påverkas djurhållningen i positiv riktning, liksom vår egen hälsa och miljön.

Det går att leva utan kött.

Man kan i dag laga all ”traditionell” mat på vegetariskt vis.

Det finns till exempel vegetariska köttbullar, korvar, biffar, bacon och köttfärs i den vegetariska delen av frysdiken i våra vanliga matvaruaffärer.

Kajsa Lindhagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons