Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtgärda era misstag snarast

Annons

Dagens ris till i första hand den entreprenör som åtagit sig att sköta snöröjning på naturstigar och gångvägar ifrån campingen och uppströms älven i Älvkarleby och som fullständigt förstört dessa med fullständigt för ändamålet felaktig utrustning.

Till i andra hand, den för mig okände markägare som underlåtit att kontrollera statusen på det företag och dess maskinpark som vunnit budgivningen, om sådan förekommit.

Det kom cirka fyra centimeter snö i början på vecka 51.

Då dök det upp en lastmaskin, avsedd för allmän väg eller grusgrop, på gångstigar avsedda för max tre personer i bredd.

Han satte ned skopan och plöjde bort ett 0–8 bärlager (ditlagt tidigare för stora pengar) och ytterligare minst fem centimeter av underliggande material.

Det innebar också att det kom upp stora stenar som nu gör det omöjligt att cykla och promenera efter skymning. För rollatorburna finns nu inga som helst möjligheter ens i dagsljus.

Söder om gångbron vid Lillån ser det ut som nybrytning av skogsbilväg där schaktmassor lagts i drivor.

Det som nu måste ske är att en rakryggad entrepernör i denna tidning går ut med ett besked om att allvarliga fel har begåtts men att dessa inom det snaraste kommer att åtgärdas så att promenadstråken åter blir framkomliga för gång och cykeltrafik, det vill säga i det skick som var tidigare med ett bärlager för jämn och fin yta.

Gör han inte det får beställaren av denna ”tjänst,” efter besiktning, gå ut med en liknande skrivelse för så här får det bara inte gå till eller se ut i den för övrigt vackra och gångvänliga naturen kring älven.

Motionär med stukad fot

SVAR DIREKT

Hej. Vi som snöröjer har lämpade maskiner för ändamålet, men ena vinterns nederbörd är inte nästa vinters lik. Det är samma maskin som har samma område som förra vinter och då var maskinen snudd på för liten för att kunna öppna upp slingan. Tyvärr har vi inte olika maskiner för olika nederbörd.

När snön kom vecka 51 var det inte någon tjäle i marken utan bara blött och löst grusmaterial. Grusvägar, särskilt gångslingor, kräver fryst material för att det ska bli bra, men det rår inte vi förare över. Men vi tar åt oss av kritiken och lovar att göra vårt bästa för er och även titta på vad vi kan göra åt händelsen.

Det har redan hyvlats en gång samt lagts på nytt material dessutom är det mera åtgärder på gång nu efter helgerna.

Anders

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons