Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att anpassa organisationen är också viktigt

Svar till Orolig anställd, 29 maj

Annons

Jag har tagit del av din insändare och vill tala om hur jag ser på det du tar upp om omvårdnadsnämndens ekonomiska läge, hur klagomål och synpunkter hanteras, om möjligheter att framföra åsikter i verksamheten samt den pågående organisationsjusteringen.

För det första vill jag säga att jag har förtroende för (och förutsätter) att chefer och medarbetare sköter sina uppdrag utifrån de mål och ekonomiska ramar som nämnden har fattat beslut om.

För det andra gjorde nämnden ett resultat för 2014 på plus 2,1 miljoner kronor. Nämndens ekonomiska mål för 2015 är att intäkter och kostnader ska vara i balans, vilket förutsätter att förvaltningen fortsätter med effektiviseringar i verk-samheten.

För det tredje får nämnden regelbundet information om avvikelser, klagomål och synpunkter samt vilka åtgärder som vidtas. I en utvecklingsinriktad organisation är det absolut centralt och nödvändigt att nämnden får reda på anhörigas synpunkter och klagomål så att den kan rätta till det som blivit fel. Jag vill uppmana de anhöriga som upplever att de inte har fått återkoppling att höra av sig till nämnden. Enklast sker det genom att ringa 026-17 80 00.

För det fjärde ska nämndens viktigaste resurs, medarbetarna, på samma självklara sätt känna att de kan framföra sina åsikter i verksamheten.

En upplevelse av delaktighet och inflytande är en förutsättning för en välfungerade organisation.

Till sist tycker jag inte att det ger en rättvis och sann bild att ställa den pågående organisationsjusteringen mot fler undersköterskor. Att anpassa organisationen efter medborgarnas och medarbetarnas behov är också viktigt och medarbetare behöver ett nära och bra stöd av sin chef.

Tord Fredriksen (V)

ordförande i omvårdnadsnämnden

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons